Daarom kiest het akkoord vol overtuiging voor versterking van preventie, laagdrempelige ondersteuning en meer regie bij mensen zelf. Bij QR-FIT zien we dit als een krachtige bevestiging van de route die wij al langere tijd volgen.
De wijk als vertrekpunt: dichtbij en duurzaam
Eén van de kernpunten in het AZWA is het versterken van de sociale basis in de wijk. Hierin ligt de sleutel tot preventie, vroegsignalering en passende ondersteuning. QR-FIT maakt die vertaalslag concreet: met onze routes, beweeggroepen en samenwerkingen met gemeenten en zorginstellingen brengen we preventie letterlijk naar buiten.
Deelnemers krijgen via het platform toegang tot gratis en laagdrempelig beweegaanbod in hun eigen buurt. Bewegen wordt daarmee een gewoonte, geen opgave. Met een bewezen positief effect op gezondheid, welzijn en zelfredzaamheid.
Minder zorgpersoneel, meer eigen regie
Het akkoord erkent dat de zorgvraag niet alleen met extra personeel kan worden opgelost. Daarom is het versterken van zelfredzaamheid en het ontzorgen van de zorg cruciaal. QR-FIT biedt hier een oplossing die gebruiksvriendelijk, schaalbaar en ondersteunend voor professionals is. Mensen kunnen zelfstandig aan de slag met het platform, terwijl lokale coaches en zorgverleners betrokken blijven via monitoringtools als de Live cockpit.
Waarom dit moment ertoe doet
De ondertekening van het AZWA markeert een kantelpunt. Er is niet alleen urgentie, maar ook commitment: van gemeenten, zorginstellingen, verzekeraars en het ministerie zelf. De vraag is nu: hoe geven we hier samen invulling aan?
QR-FIT is klaar om die volgende stap te zetten: samen met alle betrokken partners in beleid, zorg en welzijn. Wil je ontdekken hoe we binnen jouw gemeente, praktijk of organisatie kunnen bijdragen aan deze landelijke ambitie?
Laat het ons weten via onze contactpagina en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.