Gemeenten

Door de focus te leggen op het gratis beschikbaar maken van beweegmogelijkheden, en het samen tackelen van maatschappelijke uitdagingen werken we samen met de gemeente aan het welzijn van gezonde en gelukkige inwoners.

Vraag de brochure aan

"De input vanuit QR-FIT en de samenwerking met Sportbedrijf Purmerend verliepen snel!"

Oskar van Dijk – Beleidsmedewerker/ Strategisch adviseur bij Gemeente Purmerend

"De eerste activatie was gezellig en mensen werden direct enthousiast!"

Vincent van Oudheusden – Medewerker Sport en Bewegen bij Gemeente Voorne aan Zee

QR-FIT les

De fysieke QR-FIT route

Een fysieke route werkt als motivator en sociale ontmoetingsplaats voor mensen in jouw gemeente. De route verhoogt betrokkenheid en sociale cohesie. Wil jij de mooiste wandelroutes van jouw gemeente voorzien van onze duurzame QR-FIT palen?

Al meer dan 70 gemeenten gingen jouw voor!

Een route in jouw gemeente realiseren

 

Samen met de Buurtsportcoach

In de app van QR-FIT kunnen we jouw buurtsportcoach koppelen aan een route. Zo zorgen we samen voor de borging van gebruik, en maken we het voor de buurtsportcoach extra eenvoudig om activiteiten te organiseren.

De beweegrichtlijn

als leidraad

Met de beweegrichtlijn van de World Health Organization als leidraad, brengen we mensen gratis en laagdrempelig aan het bewegen. Dit wil zeggen dat we mensen stimuleren om minimaal 150 minuten per week matig-intensief te bewegen en minimaal 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen.

Meer informatie over de beweegrichtlijn

Valpreventie als integrale aanpak

Valpreventie is door de dubbele vergrijzing een belangrijker onderwerp dan ooit. In de gratis app is daarom een valpreventie programma beschikbaar voor alle gebruikers. Echter is borging binnen belangrijke stakeholder zoals fysiotherapeuten en huisartsen in de gemeente van nog een veel grotere waarde. Zo zorgen we samen voor gelukkige inwoners en minder druk op de gezondheidszorg. 

Meer over het valpreventie traject

Samen hebben we al 4500kg kunstgras gerecycled

De QR-FIT palen worden gemaakt van gerecycled kunstgras. Op deze manier krijgt een oude kunstgrasmat toch een sportief tweede leven!

Het belang van wandelen

Op basis van data

Tijdens onze inventarisatiefase kijken we naar de kansen en uitdagingen in jouw gemeente. Op basis van data sturen wij bij in activatie en promotie. Zo krijg jij als gemeente inzicht in de wijk en sturen we samen op actief gebruik van de route.

Spreek onze

valpreventie specialist

Onze valpreventie specialist Peer kan je alles vertellen over dit speciale traject. Neem contact op of maak direct een afspraak.

Bekijk hier de valpreventie one pager

peer@qr-fit.nl

 06 24 60 53 38