De QR-FIT app is de winnaar van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat van 2021. Een recordaantal stemmen werd uitgebracht door de inwoners van Gelderland. Namelijk maar liefst 14.326. De top 4 lag dicht bij elkaar met allemaal rond de 20% van de stemmen. De stemmen van de vakjury hebben de doorslag gegeven. 

“Het mooie is dat dit Gelderse bedrijf nog stappen zet en dat ze experimenteren om het concept door te ontwikkelen. Daar is de Stimuleringsprijs ook voor bedoeld”, aldus juryvoorzitter Frederik Peters.

Mede mogelijk

De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de Gelderse Sport Federatie en Omroep Gelderland. Het is bedoeld voor mensen en organisaties uit Gelderland die samenwerken en goede initiatieven bedenken voor een gezond Gelders sportklimaat. De winnaar van de prijs wint 20.000 euro en de nummers 2 en 3 winnen beide 10.000 euro.

Huidige routes

QR-FIT heeft al beweegroutes gerealiseerd in onder meer Utrecht, gemeente Westervoort, gemeente Rijswijk, gemeente Duiven, gemeente Neder-Betuwe en gemeente Buren. Met het plan om gamification toe te voegen in de app heeft QR-FIT een projectplan ingediend bij de Gelderse Sport Federatie. Spelelementen als puntentelling, medailles, beloningen en een profielpagina in de app maken het nog leuker en belonen gebruikers die actief zijn. Dit project werd gewaardeerd door de vakjury. Om deze reden is het verkozen tot 1 van de laatste 6 projecten die kans maken om te winnen! Twan van Stralen is namens QR-FIT naar de beweegroute in het Horsterpark gegaan om met Omroep Gelderland een promotievideo op te nemen. Daarna is heel team QR-FIT stemmen gaan werven door een social media campagne en fysieke wervingsacties. In de live uitzending van ‘De week van Gelderland’ werden de winnaars bekend gemaakt door Frederik Peters.

QR-FIT heeft hiermee 20.000 euro gewonnen om te investeren in de QR-FIT app met als doel: zoveel mogelijk mensen in heel Nederland aan de beweegnorm laten voldoen.

Bekijk hier de live uitzending: https://www.youtube.com/watch?v=jmtXcA2NWBs