a

Voor organisaties

Gamification in de QR-FIT app

door | 5 jul, 2022

Na de vorige update van de app waar live locatie tracking en dynamische cijfers zijn toegevoegd is er nu een update waar gamification elementen in de app toe worden gevoegd.

De QR-FIT app maakt het nu ook mogelijk om punten, medailles en beloningen te verdienen door routes te lopen, bordjes te scannen en kilometers af te leggen. Ook buiten de beweegroutes om kunnen dus punten worden verdiend door buiten te bewegen. Bij de update zit ook een eigen profielpagina waarop het beweeggedrag gemonitord kan worden. Hier is te zien welke medaille je hebt, hoeveel QR-Points je hebt, hoeveel bordjes je hebt gescand, hoeveel routes je hebt gelopen, hoeveel kilometers je hebt afgelegd en hoeveel oefeningen je hebt gedaan op de verschillende fitheidsniveaus. De beweegroutes van QR-FIT zijn ook zonder de app te gebruiken om iedereen aan de Nederlandse beweegnorm te kunnen laten voldoen, maar dan kan geen gebruik worden gemaakt van de nieuwe features.

Gamification is al jaren bewezen effectief voor motivatie en gedragsverandering. Dit is essentieel met het in beweging brengen en houden van mensen. Slechts 53% van de Nederlandse volwassenen voldoet aan de Nederlandse beweegnorm (NNGB) die opgesteld is door de Gezondheidsraad in 2017, verandering is dus nodig. De visie van QR-FIT is dat ze door continu in te spelen op technologische trends en ontwikkelingen meer mensen aan de NNGB willen laten voldoen. Door beloningen toe te kennen na gewenst gedrag zijn mensen sneller geneigd om het gewenste gedrag, in dit geval bewegen, vaker te vertonen. Het helpt dus bijvoorbeeld de vitaliteit van medewerkers te verbeteren en het stimuleert mensen met buiten bewegen.

De QR-FIT app wordt steeds leuker gemaakt. Hij is voor iedereen gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Ook worden er steeds meer QR-FIT beweegroutes door Nederland verspreid. Downloaden kan via deze link: https://qr-fit.nl/download-de-app

Meer QR-FIT nieuws