a

Voor organisaties

CBS De Ark eerste basisschool met speciale QR-FIT beweegroute voor kinderen

door | 3 mei, 2022

CBS De Ark wordt de eerste basisschool met een QR-FIT beweegroute. De route gaat 6 QR-FIT palen bevatten met beweegvideo’s op maat op 3 palen. Ook de oefeningen op die palen zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

QR-FIT heeft de mogelijkheid om haar beweegroutes volledig op maat te maken. CBS De Ark ziet hier mogelijkheden in om hun eigen QR-FIT beweegroute op basisschoolkinderen af te stemmen. Het wordt een beweegroute van 6 palen, met op 3 locaties beweegvideo’s op maat. In totaal hebben ze 45 beweegvideo’s op maat, dat komt neer op 15 oefeningen op 3 fitheidsniveaus. Die 15 oefeningen zijn verdeeld over de 3 palen. Op de andere 3 palen rouleren de algemene oefeningen van QR-FIT. Met de nieuwe route kunnen kinderen buiten bewegen en trainen waardoor ze meer aan de Nederlandse beweegnorm gaan voldoen.

De 45 beweegvideo’s op maat worden met 45 leerlingen van CBS De Ark gefilmd. Niet alleen de video’s gaan aansluiten op de doelgroep, ook het aanbod wordt aangepast. Een kind van 4 een halve minuut laten planken heeft geen nut. Zo is het veel leuker voor kinderen als dingen in de directe omgeving meegenomen worden in de oefeningen en moeten de oefeningen veel speelser zijn. Een voorbeeld hiervan ‘raak zo snel mogelijk 4 verschillende bomen aan en kom daarna weer bij de paal’. De gemiddelde oefening zouden dan 6 bomen zijn en de gevorderde bijvoorbeeld 8. De oefening op deze manier geeft veel meer beleving mee dan een statische oefening of een gewone fitnessoefening.

QR-FIT doet momenteel onderzoek naar hoe ze een aanbod kunnen creëren dat gericht is op basisschoolkinderen. Dit project is dus ook gelijk een mooie meting en een mooi leermoment.

Meer QR-FIT nieuws